Hoeveel slaap heeft een kind nodig?

22/07/2022
|
hoeveel slaap heeft een kind nodig

Een goede nachtrust is heel belangrijk voor een kind. Het heeft een positieve invloed op het functioneren overdag en daarnaast heeft een goede nacht slaap veel andere voordelen. Het verbetert bijvoorbeeld het immuunsysteem en kortetermijngeheugen, het is belangrijk voor de groei en het beïnvloedt de leerfunctie. Het is handig om een vaste bedtijd voor het kind te hanteren. Door hier niet te vaak van af te wijken, ontwikkelt het kind een routine en dit zorgt ervoor dat de kwaliteit én kwantiteit van de slaap zal verbeteren. Maar hoeveel slaap heeft een kind nodig? In deze blog vertellen we daar alles over en geven we een overzicht over de hoeveelheid slaap dat een kind per leeftijd nodig heeft.

Hoeveel uur slaap heeft een kind nodig?

Hieronder staat een overzicht van hoeveel uur slaap een kind nodig heeft. Let op! Dit zijn natuurlijk richtlijnen. Het ene kind is het andere niet en sommige kinderen hebben juist meer of minder slaap nodig dan een ander. Probeer het gedrag van je kind goed te observeren om te bepalen hoeveel slaap hij of zij nodig heeft.

Hoeveel slaap heeft een kind nodig van...

Leeftijd kindHoeveel slaap
113 uur
212 uur 30 min.
312 uur
411 uur 30 min.
511 uur
610 uur 45 min.
710 uur 30 min.
810 uur 15 min.
910 uur
109 uur 45 min.
119 uur 30 min.
129 uur 15 min.

Door ervoor te zorgen dat jouw kind ongeveer aan deze hoeveelheid slaap komt, zal hij of zij van de voordelen kunnen profiteren. Maak van slapen iets leuks en zorg ervoor dat je kind, als het wat ouder is, het belang van slapen ook inziet. Slapen zou geen straf moeten zijn, dit roept weerstand op en dat is nu net níet de bedoeling.

Ervaart jouw kind slaapproblemen? Wellicht kan een verzwaringsdeken de oplossing bieden. Door de extra druk van het deken ontstaat een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dit heeft een positieve bijdrage aan de nachtrust. Op onze website vind je meer informatie over bijvoorbeeld de voordelen van verzwaringsdekens, autisme en slaap, hulpmiddelen voor mensen met ADHD en tips tegen reisziekte. Voor meer informatie of bij vragen kun je gerust vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Recent

Hoe kies ik het gewicht van de verzwaringsdeken?

Slapeloosheid door depressie voorkomen

Bobby Steijns

Hulpmiddelen bij sensorische integratie

Niet kunnen slapen door angst, wat kan helpen?

Op zoek naar een product?

Bekijk ons assortiment verzwaringsdekens,
verzwaarde hulpmiddelen & meer!

Naar winkeloverzicht

Veilig & gemakkelijk betalen

Made with