F.A.Q.

Productinformatie

Hoe kies ik het gewicht van de verzwaringsdeken?
Dit is erg individueel bepaald.
Als stelregel nemen we 10 tot maximaal 25 % van het lichaamsgewicht. Bij de keuze van het juiste gewicht speelt ook de afmeting van de deken een belangrijke rol. Hoe groter de afmeting, hoe hoger het gewicht van de deken moet zijn. Meestal, voor kinderen of volwassenen met autisme of ADHD, kan het gewicht van de deken iets zwaarder zijn.

In de praktijk is dit als volgt:
Voor een kind dat 130 cm lang is en 35 kg weegt, autisme of/en ADHD heeft, adviseren wij een verzwaringsdeken van 100 x 150 cm met 5 kg of 120 x 180 cm met 6 kg. Als de afmeting van de deken groter moet zijn, bijvoorbeeld een standaard afmeting van een eenpersoonsdeken, d.w.z. 140 x 200 cm, raden wij in dit geval 7 kg aan. 

De keuze van het dekengewicht is zeer individueel. Een deken van 140 x 200 cm met een gewicht van 7 kg kan ook geschikt zijn voor een volwassene vrouw (rond 55 - 60 kg) die geen sensorische integratiestoornissen heeft, maar gewoon overprikkeld is en moeite heeft met slapen.

Een ander voorbeeld betreft een volwassene die gediagnosticeerd is met sensorische integratiestoornissen, hooggevoelig is en angststoornissen heeft. Voor een vrouw die 85 kg weegt raden wij een deken van 140 x 200 cm met een gewicht van 10 - 11 kg aan. Als iemand liever onder een grote deken slaapt, mag men de deken van 200 x 200 cm nemen en 2 kg toevoegen aan het gewicht van de deken, d.w.z. dat de deken 12-13 kg zal zijn.

In geval van twijfel is het altijd de moeite waard om contact op te nemen met de therapeuten. Elk geval is anders en de keuze van het dekengewicht is zeer individueel. Als u meer persoonlijk advies wilt, neem dan contact met ons op, wij helpen u natuurlijk graag verder.

We zijn beschikbaar via het e-mail adres: info@sensolife.nl.
We streven ernaar om binnen 24 uur te reageren.
Wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten verzwaringsdekens?
De SensoLife verzwaringsdekens verschillen alleen visueel van elkaar en in de materialen die gebruikt zijn om de dekens ze te naaien. In de tabel hieronder vindt u een gedetailleerde overzicht van alle verzwaringsdekens in ons assortiment, met de specifieke kenmerken van elk type deken.
tabel gewichtsdekens
Uit welke materialen zijn de verzwaringsdekens gemaakt?
De SensoLife verzwaringsdekens verschillen alleen visueel van elkaar en  in de materialen die gebruikt zijn om de dekens ze te naaien. 
In ELEGANT en FUN serie van de verzwaringsdekens is er 100 % katoen aan de ene kant en zachte Minky aan de andere kant, er is een mogelijkheid om verschillende kleuren en prints aan beide zijden te combineren. Minky is een zacht materiaal met noppen, zeer zacht en aangenaam om aan te raken (100% polyester).
De dekens SIMPLY, CLASSIC en CALMA zijn genaaid van katoen en de FLANNEL serie is gemaakt van flanellen katoen. 
De DELUXE deken is gemaakt van 100% zachte fluwelen stof en de JOY deken heeft een katoenen patroon aan de ene kant en een fluwelen stof aan de andere kant. 
Meestal worden de CLASSIC en CALMA verzwaringsdekens in een dekbedovertrek gebruikt. 
Alle materialen zijn Oeko-Tex┬« gecertificeerd. 
Wat is het verschil in de twee verschillende vullingen?
Standaard vullen wij onze dekens met glaskorrels.  De glaskorrels zijn heel kleine balletjes (425-850 um (micrometer)) die zien eruit als fijn zand. De glaskorrels zijn zacht en niet hoorbaar. 
Op aanvraag kunnen wij in de verzwaringsdekens ook kiezelsteentjes gebruiken. De ronde kiezelsteentjes (2-4 mm) kunnen worden gevoeld door de stof heen en veroorzaken een stil geritsel tijdens het bewegen. De dekens gevuld met kiezelsteentjes kunnen naast slapen ook voor het rollen en masseren van het lichaam worden gebruikt. Dit is voor diegene die een sterkere stimulatie nodig hebben. Wil je de kiezelstentjes voor je verzwaringsdeken gebruiken, vermeld dit dan bij je bestelling.
Hoe gebruik ik een verzwaringsdeken?
Dit is een individuele kwestie, maar de meeste klanten gebruiken de verzwaringsdeken als vervanging voor een gewoon dekbed. Je kunt de deken natuurlijk bovenop een normaal dekbed of onder een normaal dekbed gebruiken, aangezien de dekens niet erg warm zijn. Het effect is praktisch hetzelfde, aangezien er een diepe druk op het lichaam wordt uitgeoefend die een therapeutisch effect veroorzaakt. 
Kan de deken in een gewone dekbedovertrek gebruikt worden?
De dekens SIMPLY, CALMA en CLASSIC worden meestal in een dekbedhoes gebruikt.
Je kan jouw eigen dekbedovertrek gebruiken of een set (verzwaringsdeken + dekbedovertrek) bij ons bestellen. Wij naaien dan lusjes aan de verzwaringsdeken en touwtjes aan de dekbedovertrek, zodat je beide producten gemakkelijk en praktisch met elkaar kunt verbinden.
Dankzij dit systeem verschuift de deken niet in de dekbedovertrek. 
In ons aanbod hebben wij dekbedovertrekken in dezelfde maten als de aangeboden verzwaringsdekens, maar we kunnen natuurlijk ook alles voor je op maat maken. Tijdens koudere nachten gebruiken klanten graag fluwelen- en in de zomer -katoenen dekbedovertrekken. 
De FUN, ELEGANT, DELUXE, JOY en DOUBLE MINKY dekens worden eerder behandeld als verzwaarde spreien en het is niet nodig er een dekbedhoes bij te gebruiken, omdat die ook een decoratieve functie hebben. Deze dekens worden ook vaak gebruikt om overdag op de bank te ontspannen, hoewel ze ook prima geschikt zijn om 's nachts onder te slapen. 
Hoe warm zijn de verzwaringsdekens?
Het warmteniveau van onze dekens varieert afhankelijk van de gebruikte materialen. Als je het meestal warm hebt, kun je beter een verzwaringsdeken kiezen zonder extra opwarming. 
De koudste deken is de SIMPLY en CALMA deken. Dat zijn dekens van 100% katoen, ademend en van topkwaliteit. Deze dekens hebben, afgezien van de gewichtsvulling, geen isolatielaag aan de binnenkant. 
ELEGANT, FUN en DOUBLE MINKY dekens zijn ook zonder warmte-isolatie. Minky materiaal, die in deze dekens wordt gebruikt en zeer delicaat is, maakt deze deken echter klein beetje warmer dan SIMPLY of CALMA deken. 
De dekens met een extra warmte-isolatie binnenin zijn JOY, DELUXE en CLASSIC. De isolatielaag is vrij dun en geeft de deken alleen maar extra dikte, zachtheid en een beetje warmte. Deze dekens zijn echter niet zo warm als standaard  dekbedden. 
Als je een persoon bent die het altijd koud heeft, is het fijn om een warme dekbedovertrek met de deken te gebruiken. We hebben twee soorten warme dekbedovertrekken: een katoenen en een fluwelen dekbedovertrek. Een goede oplossing is het gebruik van een SIMPLY deken in een katoenen hoes in de zomer en een fluwelen hoes in de winter. 
Kan ik de verzwaringsdeken wassen?
Wassen op max. 30 graden met een beetje wasmiddel en wasverzachter, terwijl het wassen in de wasmachine op eigen risico is. Sommige wasmachines hebben een laadcapaciteit van max. 4-5 kg, terwijl grote verzwaringsdekens een hogere gewicht hebben. Wij adviseren de dekens met de hand te wassen en liggend te drogen, de dekens mogen niet in de droger. 
Hoe kies ik het dekengewicht voor een tweepersoons verzwaringsdeken?
De keuze van een deken voor koppels is niet zo eenvoudig, omdat veel factoren van invloed zijn op het gewicht van de deken. Als beide partners ongeveer 80 kg wegen, beiden slaapproblemen hebben, en bijvoorbeeld een van beiden een sensorische integratiestoornis heeft, betekent dit niet dat het gewicht van de eenpersoonsdeken, dus 8-9 kg, bij elkaar opgeteld moet worden. Een deken van 16-18 kg kan veel te zwaar zijn.
Meestal adviseren wij dekens voor twee personen van 13-15 kg, maar uiteraard kunnen wij bij grote dekens een veel hoger gewicht naaien. Uit ervaring met onze klanten blijkt dat dekens van 13-15 kg zwaar genoeg zijn en de juiste druk op het hele lichaam uitoefenen, waardoor een betere en rustigere slaap wordt gegarandeerd. 
Zijn de verzwaringsdekens veilig voor kinderen?
De verzwaringsdekens kunnen veilig gebruikt worden voor kinderen vanaf 2 jaar, waarbij het is heel belangrijk om het juiste gewicht van de deken te kiezen. Een verzwaringsdeken voor kinderen en peuters moet worden aangepast aan de lengte en het gewicht van het kind. De verzwaringsdekens mogen nooit te zwaar zijn, want het kind moet de deken zelf kunnen aftrekken. 
Voor kleine kinderen en baby's raden wij verzwaarde slaapzakken aan, die een soortgelijk effect hebben als een deken, maar veel veiliger voor hen zijn. 
Is het mogelijk om een deken in een afwijkend formaat te maken?
Natuurlijk, daar is er geen probleem mee. Alle dekens worden pas op maat gemaakt nadat de bestelling is geplaatst. Onze dekens zijn gepersonaliseerd en worden exact volgens de behoeften van de individuele klant genaaid.  Om een bestelling te plaatsen voor een deken in  niet-standaard afmeting, gelieve een e-mail te sturen naar info@sensolife.nl  of de bestelling via de pagina "Verzwaringsdeken OP MAAT" plaatsen. 
Wat is de gebruikelijke levertijd?
We proberen bestellingen zo snel mogelijk te realiseren met behoud van de hoogste kwaliteit van het maatwerk. De levertijd is meestal tussen de 7 en 14 werkdagen, in periodes van grote drukte kan het verlengd worden tot 3-4 weken.
Made with