Hulpmiddelen bij prikkelverwerking problematiek

17/08/2021
|
prikkelverwerking problematiek

Vanuit praktijk blijkt vaak dat het voor ouders, verzorgers en scholen lastig kan zijn om geschikte hulpmiddelen te vinden voor kinderen met prikkelverwerking problematiek. Hier kan in sommige gevallen een diagnose als bijvoorbeeld Autisme, ADHD, ADD, HSP, syndroom van down of epilepsie te grond slag aan liggen. Het is niet altijd even makkelijk wanneer je prikkels anders waarneemt dan gemiddeld persoon. Niet alleen voor de persoon met zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving. Gelukkig vind je op onze webshop allerlei hulpmiddelen die jou of jouw kind kunnen ondersteunen in de prikkelverwerking. Met een breed aanbod aan producten heeft SensoLife voor iedere sensorische hulpvraag wel een mogelijke oplossing.

Wat zijn hulpmiddelen voor prikkelverwerking problematiek?

Onze hulpmiddelen zijn gericht op het doseren van prikkels, het verminderen van slaapproblemen en concentratieproblemen. Daarmee willen wij ervoor zorgen dat de kwaliteit van leven van iemand met sensorische informatieverwerking problematiek verbeterd.

Eén van onze populairste producten zijn verzwaringsdekens en verzwaringsvesten. Verzwaringsdekens worden vaak ingezet bij kinderen of volwassenen, die ’s avonds moeite hebben met afschakelen en rustig te slapen. Een verzwaringsvest wordt bijvoorbeeld ingezet bij kinderen die door de dag heen veel onrust in hun lijf ervaren of zich juist onprettig voelen in een drukke omgeving. Door het gewicht in de deken of het vest ontstaat er een diepe druk op de huid, spieren, pezen en gewrichten, wat een kalmerende werking heeft op het brein en lichaam. Daarnaast kan iemand hierdoor zijn eigen lichaam beter voelen en zich zekerder voelen in zijn omgeving.

Verschillende soorten hulpmiddelen prikkelverwerking

SensoLife heeft een breed aanbod van verschillende soorten hulpmiddelen. Zo bieden wij verzwaringsdekens, verzwaringsvesten, verzwaringskussens en andere educatieve hulpmiddelen die regulerend kunnen werken in de prikkelverwerking. De ene persoon heeft bijvoorbeeld baat om meer rust in het lichaam te ervaren, de ander heeft weer baat bij het activeren van zijn alertheid, om zich vervolgens beter te kunnen concentreren. De producten die SensoLife biedt zijn niet alleen ontworpen voor particulieren, maar óók voor zakelijke klanten, zoals bedrijven, praktijken en instellingen.

Voordelen van een hulpmiddel

Eén of meerdere hulpmiddelen inzetten kent een aantal voordelen. Een hulpmiddel zorgt ervoor dat jij en de mensen om jou heen, sterker en gezonder door het leven kunnen gaan en beter kunnen omgaan met hun eventuele beperking. Een verzwaringsvest helpt bijvoorbeeld bij concentratieproblemen en sensorische integratiestoornissen. Ook helpt het om zeer beweeglijke kinderen kalmer te maken.

Kind met prikkelverwerkingsproblemen

Bent u op zoek naar hulpmiddelen voor een kind met bijvoorbeeld ADHD of autisme? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Veel van onze hulpmiddelen, zoals verzwaringsdekens, verzwaringskussens of verzwaringsvesten, worden aangeschaft voor een kind met bovengenoemde stoornissen. Bedrijven zoals scholen, ziekenhuizen, eerstelijns praktijken en revalidatiewinkels of -centra kunnen bij ons terecht voor onder andere hulpmiddelen voor prikkelverwerking problematiek en mogelijke samenwerkingen hierin.

Hulpmiddelen voor sensorische integratie problemen

Wist je dat wij ook hulpmiddelen verkopen voor sensorische integratie problemen? Dit probleem komt vaak voor bij kinderen met autisme, zoals Asperger en PDD-NOS. Kinderen met dergelijke sensorische integratie problemen hebben vaak moeite met situaties waar veel prikkels vanuit de omgeving zijn. Dit kunnen drukke omgevingen zijn, zoals zwemles, maar ook rustige situaties zoals douchen, afdrogen en aankleden. Met onze hulpmiddelen wordt de ontwikkeling van de zintuigen gestimuleerd met zelfs eventuele ondersteuning van emotionele en motorische ontwikkeling. Denk hierbij aan het oefenen met bijvoorbeeld balansmaterialen, fijne en grove motoriek spellen of tast spellen.

SensoLife verkoopt allerlei hulpmiddelen ter ondersteuning van sensorische integratietherapie, zoals verzwaringsdekensverzwaarde slaapzakkenverzwaringskussensverzwaringsvesten en vergelijkbare producten.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook zeker eens onze blog over hulpmiddelen bij autisme!

Recent

Hoe kies ik het gewicht van de verzwaringsdeken?

Tips voor ouders om kind met ADHD beter te laten slapen

Tips om snel in slaap te vallen

Voorbeelden van sensorische integratiestoornissen bij kleuters en jonge kinderen

Op zoek naar een product?

Bekijk ons assortiment verzwaringsdekens,
verzwaarde hulpmiddelen & meer!

Naar winkeloverzicht

Veilig & gemakkelijk betalen

Made with