JollyHeap® Magnetische blokken in onderwijs

01/06/2021
|

Kleuterschool of kinderopvang kan met JollyHeap® magnetische blokken nog beter zijn!

Het is bekend dat blokken een van de meest stimulerende, ontwikkelende en aantrekkelijke vormen van spel voor jonge kinderen zijn. Daarnaast bieden ze veel oplossingen en mogelijkheden voor het organiseren van specifiek pedagogisch werk. Ze stimuleren verschillende vormen van spel voor zowel kleuters als jongere leerlingen, wekken hun nieuwsgierigheid, moedigen hen aan om hun interesses te ontwikkelen - en stimuleren zo de intellectuele ontwikkeling van het kind op vele niveaus!

Er is veel speelgoed beschikbaar in de winkels dat geluiden maakt, met of zonder lichten - helaas zijn ze alleen educatief in naam, de meeste zijn gebaseerd op het repliceren van dezelfde activiteit door het kind en niet op het stimuleren van zijn of haar verbeelding en creativiteit. Wat is er creatief aan het indrukken van knoppen zodat er een speelgoedgeluid ontstaat? Als je op zoek bent naar een stuk speelgoed dat de ontwikkeling van jouw kindje op veel gebieden zal stimuleren, moet je de blokken inzetten. 

De magnetische blokken zijn een universeel speelgoed en worden door kinderen graag gebruikt. Ze zijn ideaal voor zowel meisjes als jongens. Wat interessant is, meisjes bouwen lagere, gesloten constructies; jongens proberen de hoogst mogelijke constructies te bouwen.
Spelen met blokken heeft veel voordelen:
- Het oefent manuele vaardigheden - dus het bereidt zich voor om te leren schrijven.
- Het oefent concentratie uit.
- Oefent de visuele coördinatie uit.
- Ontwikkelt de verbeelding.
- Ontwikkelt creativiteit.
- Samen met ouders of andere kinderen bouwen, leren de kinderen hoe te delen en samen te werken!

Jolly Heap magnetische blokken zijn erg populair onder kinderen, omdat ze het mogelijk maken om verschillende structuren te bouwen (meubels, dieren, huizen, auto's, enz.). Dankzij dit, worden ze gebruikt in een verscheidenheid van thema-speelgoed, Magneten laten je toe om ruimtelijke constructies te bouwen die niet mogelijk zouden zijn met traditionele bakstenen. Het samenvoegen van elementen van de constructie is uiterst eenvoudig, het stimuleert kinderen om te experimenteren en hun creativiteit te ontwikkelen.

Recent

Hoe kies ik het gewicht van de verzwaringsdeken?

Bobby Steijns

3 redenen waarom een anti-stress deken een goed idee is

Villa Bimbi slaapcoaching stimuleert ontspannen slapen met behulp van druk.

Beter concentreren met een verzwaringskussen!

Op zoek naar een product?

Bekijk ons assortiment verzwaringsdekens,
verzwaarde hulpmiddelen & meer!

Naar winkeloverzicht

Veilig & gemakkelijk betalen

Made with