JollyHeap® Magnetische blokken - in de fysiotherapie!

02/04/2021
|

Als je momenteel met kinderen werkt, klein of groot, en jouw werk omvat gebieden als fysiotherapie, logopedie, sensorische integratie, oligofrenie pedagogiek, speciaal onderwijs of andere gebieden van klein-patiëntentherapie, dan zijn magnetische bouwblokken iets voor jou! De Magnetische blokken van JollyHeap® zijn namelijk speciaal ontwikkeld als therapeutisch speelgoed. We vertellen er graag meer over in deze blog.

JollyHeap® Magnetische blokken -  hét hulpmiddel voor fysiotherapeuten

Het is al langer bekend dat kinderen tijdens de therapie op een hele andere manier reageren op verschillende behandelingen en oefeningen dan volwassenen. Heel vaak kunnen bepaalde processen niet gemakkelijk aan kinderen worden uitgelegd. Dan is het belangrijk om de juiste aanpak en hulpmiddelen te hebben om het vertrouwen en de interesse van het kind te wekken. Op deze manier kan het goed blijven oefenen. In geen enkel stadium van de oefening mag het kind het gevoel hebben dat de therapie een lastige plicht is. Betere effecten van de therapie kunnen worden bereikt wanneer deze therapie wordt geassocieerd met plezier en vreugde voor het kind!

Magnetische bouwstenen als therapeutisch speelgoed

Een van de speeltjes die altijd zeer positief wordt ontvangen door jonge patiënten zijn blokken. Echter, niet elke set van blokken heeft een voldoende groot therapeutisch potentieel of een breed scala aan toepassingen in de therapie van verschillende patiënten. Denk hierbij aan patiënten met een lichamelijke beperking, houdingsafwijkingen of sensorische integratiestoornissen.

 

De voordelen van JollyHeap® Magnetische bouwblokken

Plezier en ontwikkeling

JollyHeap® Magnetische blokken zijn in de eerste plaats ontworpen om kinderen veel plezier te geven en te helpen ontwikkelen. Na verschillende gesprekken met fysiotherapeuten bleek dit een fenomenaal hulpmiddel voor fysiotherapie te kunnen zijn. Het biedt namelijk een veelzijdige ondersteuning van de motorische ontwikkeling van kinderen in verschillende stadia van hun leven. Met behulp van JollyHeap® Magnetische bouwblokken krijgt de therapeut een hulpmiddel om zowel grote als kleine motorische vaardigheden te oefenen!

Speelgoed met een lange levensduur

JollyHeap® Magnetische blokken zorgen voor een zeer lange levensduur van de geconstrueerde structuren. Dit komt door de ingebouwde, zeer sterke neodymium magneten. De magnetische bouwstenen zijn ook bij revalidatie van iets oudere en zwaardere kinderen erg effectief.

Therapeutisch speelgoed voor autisme en Asperger-syndroom

JollyHeap® Magnetische blokken worden vooral gebruikt bij het werken met kinderen met autisme en het Asperger-syndroom. Speciale sets van JollyHeap-blokken worden gebruikt in de kantoren van psychologen, pedagogen en therapeuten. Deze zorgvuldig ontworpen blokken worden door patiënten gebruikt om metaforische verhalen te construeren. Dit helpt hen om hun traumatische ervaringen te delen of beter om te gaan met stressvolle situaties. Therapie met magnetische bouwstenen helpt kinderen op het autismespectrum met het ontwikkelen van sociale competenties. Dit is een gebied dat in hun geval bijzonder verstoord is. Kinderen leren samen te werken, een ander persoon te zien en te communiceren.

Fysiotherapie met magnetische bouwblokken

Kinderen reageren zeer enthousiast op magnetische bouwstenen tijdens elk bezoek en vinden de uitdagende training heel leuk. De meest populaire is het gebruik van magnetische blokken bij de behandeling van kinderen met een verstandelijke beperking. De magnetische bouwblokken zijn namelijk zacht en dus aangenaam om aan te raken. Kinderen hebben dus geen angst voor deze blokken. De therapeuten gebruiken ze als matras, fysiotherapeutische tafel, hindernisbanen, balanstrainingen, coördinatieladders, glijbanen en hellingen, gewichten, steppers van verschillende hoogtes en zelfs als roller. Een kind kan ook worden betrokken bij het bouwen van al deze constructies. Het bouwen met magnetische blokken ontwikkelt namelijk al zintuiglijke integratie, coördinatie, concentratie en aandacht van het kind.

JollyHeap® Magnetische blokken worden ook toegepast in bijvoorbeeld het onderwijs. Wil je daar meer over lezen? Klik dan hier! Maar het kan ook toegepast worden voor bijvoorbeeld kinderanimatie. Je kunt er dus alle kanten mee op!

Recent

Hoe kies ik het gewicht van de verzwaringsdeken?

Voorbeelden van sensorische integratiestoornissen bij kleuters en jonge kinderen

Verzwaringsdeken op maat

's Nachts wakker worden: 10 redenen waarom

Erkend hulpmiddel om je kleine beter te laten slapen

Op zoek naar een product?

Bekijk ons assortiment verzwaringsdekens,
verzwaarde hulpmiddelen & meer!

Naar winkeloverzicht

Veilig & gemakkelijk betalen

Made with