JollyHeap® Magnetische blokken - in de fysiotherapie!

02/04/2021
|

JollyHeap® Magnetische blokken -  een nieuw en effectief hulpmiddel in de fysiotherapie!

Als je momenteel met kinderen werkt, zowel klein als iets groter, en jouw werk omvat gebieden als:

  • Fysiotherapie,
  • Logopedie,
  • Sensorische integratie,
  • Oliigofrenopedagogiek,
  • Speciaal onderwijs,
  • andere gebieden van kleine-patiëntentherapie,

dan willen we je graag iets heel nieuws en misschien wel revolutionairs in jouw werk presenteren!

Het is bekend, niet vanaf vandaag, dat kinderen tijdens de therapie op een heel andere manier reageren op verschillende behandelingen en oefeningen dan volwassenen.
Heel vaak kunnen bepaalde processen niet gemakkelijk aan kinderen worden uitgelegd. Dan is het nodig om de juiste aanpak en de juiste hulpmiddelen te hebben om het vertrouwen en de interesse van het kind te wekken, zodat het kan blijven oefenen. In geen enkel stadium van de oefening mag het kind het gevoel hebben dat de therapie een lastige  plicht is. Veel betere effecten van de therapie kunnen worden bereikt wanneer deze therapie wordt geassocieerd met veel plezier en vreugde voor het kind!

Een van de speeltjes die altijd zeer positief wordt ontvangen door kleine patiënten zijn blokken.
Echter, niet elke set van blokken heeft een voldoende groot therapeutisch potentieel, een breed scala aan toepassingen in de therapie van verschillende patiënten - patiënt met een lichamelijke beperking, patiënt met houdingsafwijkingen of patiënt met sensorische integratiestoornissen.

 

JollyHeap® Magnetische blokken zijn in de eerste plaats ontworpen om de kinderen veel plezier te geven en te ontwikkelen. Na verschillende gesprekken met fysiotherapeuten bleek dit een fenomenaal hulpmiddel voor fysiotherapie te kunnen zijn, met een veelzijdige ondersteuning van de motorische ontwikkeling van kinderen in verschillende stadia van hun leven. Met behulp van JollyHeap® Magnetische blokken krijgt de therapeut een hulpmiddel om zowel grote als kleine motorische vaardigheden te oefenen!

JollyHeap® Magnetische blokken (dankzij ingebouwde zeer sterke neodymium magneten) zorgen voor een zeer lange levensduur van de geconstrueerde structuren, zelfs bij revalidatie van iets oudere en zwaardere kinderen! JollyHeap® Magnetische blokken worden vooral gebruikt bij het werken met kinderen met autisme en het Asperger-syndroom. Speciale sets van JollyHeap-blokken worden gebruikt in de kantoren van psychologen, pedagogen en therapeuten. Deze zorgvuldig ontworpen blokken worden door patiënten gebruikt om metaforische verhalen te construeren om hen te helpen hun traumatische ervaringen te vertelllen of om hen te helpen om te gaan met stressvolle situaties. 
 Therapie met Magnetische blokken helpt kinderen met autismespectrum ontwikkelen sociale competenties (een gebied dat in hun geval bijzonder verstoord is). Kinderen leren samen te werken, een ander persoon te zien en te communiceren!

Kinderen reageren zeer enthousiast op Jolly Heap-blokken tijdens elk bezoek en vinden de uitdagende training heel leuk. De meest populaire is het gebruik van magnetische blokken bij de behandeling van kinderen met een verstandelijke beperking, omdat magnetische blokken aangenaam zijn om aan te raken en zacht, kinderen hebben geen angst voor deze blokken. De therapeuten gebruiken ze als matras, fysiotherapeutische tafel, hindernisbanen, balanstrainingen, coördinatieladders, glijbanen en hellingen, gewichten, steppers van verschillende hoogtes en zelfs als roller. Een kind kan ook worden betrokken bij het bouwen van al deze constructies, omdat het bouwen met Jolly Heap magnetische blokken al zintuiglijke integratie, coördinatie, concentratie en aandacht van het kind ontwikkelt.

Recent

Hoe kies ik het gewicht van de verzwaringsdeken?

Kinderanimatie met JollyHeap® Magnetische blokken

Bobby Steijns

Thuisgebruik van JollyHeap® magnetische blokken

Tips om snel in slaap te vallen

Op zoek naar een product?

Bekijk ons assortiment verzwaringsdekens,
verzwaarde hulpmiddelen & meer!

Naar winkeloverzicht

Veilig & gemakkelijk betalen

Made with