Erkend hulpmiddel om je kleine beter te laten slapen

27/01/2022
|
recognised tool

Slaapzakken voor je kind zijn niet alleen maar handig, super schattig en leuk om te krijgen. Ze hebben namelijk ook nog veel voordelen op het gebied van gezondheid! Het is namelijk bewezen dat kindjes om verschillende redenen beter kunnen slapen als ze goed en stevig zijn ingewikkeld. Een van die redenen is de diepe druk stimulatie, waar je zo meer over zult lezen. Specialisten op het gebied van slapen raden dan ook ten zeerste aan om een slaapzak aan te schaffen voor jouw kind. Zo kun jij ervoor zorgen dat jouw kindje heerlijk rustig en veilig kan slapen en elke dag met het goede been uit bed stapt (of wordt gedragen ?).

Villa Bimbi legt belangrijkste voordelen uit

Een voorbeeld van een specialist omtrent slapen is Villa Bimbi, een bedrijf dat slaapondersteuning biedt aan ouders met kinderen van 0 t/m 5 jaar. Villa Bimbi legt uit dat het een goed idee is om je kindje goed in te wikkelen of “in te bakeren” vóór het slapen. Dit kan in een daarvoor geschikte inbakerdoek of een fijne verzwaarde slaapzak. Door jouw kindje goed en stevig in te pakken, krijgt hij/zij het geborgen en veilige gevoel dat hij/zij ook heeft ervaren in de baarmoeder. Dankzij dit geborgen gevoel kan jouw kindje zich gemakkelijk ontspannen, eerder in slaap vallen en dieper slapen. Ideaal!

Diepe druk stimulatie

De specialisten leggen ook uit waarom je je kind het allerbeste kunt laten slapen in een verzwaarde slaapzak. Dat zit namelijk zo. Door een verzwaarde slaapzak wordt er een gelijkmatige druk uitgevoerd op het lichaam van jouw kindje. Dit proces wordt ook wel diepe druk stimulatie genoemd. Tijdens de druk op het lichaam worden de hersenen van je kind gestimuleerd om dopamine en serotonine aan te maken. Deze twee geluk hormonen hebben een sterke positieve invloed op de mentale gezondheid én op de slaap van je kindje!

Voorkomen van Moro-reflex activatie

Maar dat zijn niet de enige voordelen van een (verzwaarde) slaapzak! Heb je al eens gehoord van de Moro-reflex? Kindjes tot ongeveer 4 maanden oud kunnen last krijgen van plotselinge en ongecontroleerde bewegingen wanneer ze slapen of wanneer ze in de wieg worden gelegd. Hierdoor worden ze sneller wakker of kunnen ze makkelijker uit bed vallen. Door je baby stevig in te pakken in een slaapzak, kun je de activatie van dit reflex verminderen. Dit zorgt uiteraard voor een betere nachtrust. Bovendien is het goed om eerst de voetjes van je kind in het bedje te leggen en vervolgens pas het hoofdje. Ook dit helpt om te voorkomen dat de Moro-reflex wordt geactiveerd.

Veiligheid

Als je kleine de leeftijd heeft bereikt dat hij of zij kan gaan rollen, is het sowieso erg belangrijk om over te stappen op een slaapzak. Inbakeren met een doek kan dan namelijk onveilige situaties opleveren. In een slaapzak heeft het kindje nog de mogelijkheid om te rollen wanneer hij of zij in een positie zou komen waarin hij/zij geen lucht zou krijgen. Met een slaapzak voorkom je dus verstikkingsgevaar. En wat is er nu belangrijker dan de veiligheid van je kindje?

Aanbod slaapzakken

Niet alleen de deskundigen op het gebied van slapen, maar ook onze vele tevreden klanten hebben al de vele voordelen van onze slaapzak kunnen ontdekken. Wil jij ook ervoor zorgen dat jouw kindje zo veilig en rustig mogelijk kan doorslapen? Kijk dan snel eens in ons uitgebreide aanbod slaapzakken. Wij hebben slaapzakken en verzwaringsdekens in allerlei soorten, maten en kleuren! De ideale slaapzak voor jouw kindje is dus binnen handbereik!

Recent

Hoe kies ik het gewicht van de verzwaringsdeken?

Beter concentreren met een verzwaringskussen!

De voordelen van een verzwaringsvest

Tips tegen reisziekte

Hoe slapen met ischias? 5 tips

Op zoek naar een product?

Bekijk ons assortiment verzwaringsdekens,
verzwaarde hulpmiddelen & meer!

Naar winkeloverzicht

Veilig & gemakkelijk betalen

Made with