Villa Bimbi slaapcoaching stimuleert ontspannen slapen met behulp van druk.

27/01/2022
|
Verzwaarde slaapzak

Enkele jaren terug, binnen mijn werk als pedagoog, deed zich een situatie voor bij een meisje van 1.5 jaar oud. Het slapen ging moeilijk en er was een constante strijd. Het kleine meisje zocht continu de nabijheid op van haar ouders en zodra ze alleen werd gelaten kon ze urenlang huilen.

De ondersteuning die het gezin had ontvangen sloot onvoldoende aan op de behoeften van ouders en die van hun dochter. Dit was voor mij de trigger om zelf slaapondersteuning aan te gaan bieden, vanuit de pedagogische visie waarbij we kijken naar de reden achter het gedrag van elk kleintje en hier de omgeving zo goed mogelijk op aan weten te passen.

Mijn naam is Josanne Verhoof, Pegoog en Slaapconsulent van Villa Bimbi. We bieden slaapondersteuning aan aan kinderen tussen de 0 en de 5 jaar oud door heel Nederland en België. De ondersteuning kan zelf in diverse gemeentes volledig worden vergoed. Bekijk alle mogelijkheden op www.villabimbi.nl

Wat houd slaapcoaching in?

De meest voorkomende slaapvragen die bij ons binnenkomen zijn vragen zoals:

  • Wat moet ik doen als mijn baby alleen maar hazenslaapjes slaapt?;
  • Wat moet ik doen als mijn baby ‘s nachts vaak wakker wordt?;
  • Wat moet ik doen als mijn baby in de ochtend vroeg wakker wordt?

Door middel van slaap ondersteuning bieden we ouders en hun kleintje(s) de mogelijkheid om weer de slaap te ontvangen die ze verdienen. De informatie is afgestemd op de persoonlijke behoeftes en situatie van het gezin. Elk gezin ontvangt een eigen slaapplan met daarin advies rondom de slaapomgeving, het dag- en nachtritme, passende slaapmethodes, advies voor sprongetjes en slaapregressies en dagelijkse ondersteuning via Whatsapp totdat het slaapdoel is behaald. We kunnen tevens aan huis komen om het proces van ondersteuning verder te optimaliseren indien nodig.

Welke slaapmethodes worden er gebruikt?

Binnen Villa Bimbi maken wij gebruik van de Gentle Parenting methodes, hierbij helpen wij jouw kleintje stap voor stap op een ontspannen wijze zelfstandig te slapen zonder te huilen. Wij vinden het belangrijk dat onze kleintjes worden gehoord en het is onze taak om de omgeving aan te passen aan hun behoeften. Vanuit Villa Bimbi werken we niet met vaste coachingsweken. We blijven net zo lang ondersteuning bieden totdat het doel is behaald en jij als ouders vertrouwen hebt in de toekomst.


Waarom werkt Villa Bimbi samen met Sensolife?

Vanuit Villa Bimbi zijn we altijd op zoek naar de reden achter het gedrag van elk kind. We zien dan ook vaak dat sommige kleintjes het moeilijk vinden om zich volledig te kunnen ontspannen. Dit doordat hun lichaam moeilijk zelfstandig tot rust kan komen, omdat ze de prikkels van de dag langzamer verwerken of omdat hun lichaam rusteloze momenten kent.

Villa Bimbi werkt alleen met adviezen die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Vanuit de ouderen- en gehandicaptenzorg waren we al bekend met het werken met verzwaringselementen en voor de jonge baby’s met het bieden van druk door hen in te bakeren. Na vele onderzoeken te hebben gelezen en onze ervaringen uit de praktijk hieraan toe te voegen, zijn we op zoek gegaan naar vergelijkbare manieren voor jonge kinderen die tevens veel baat kunnen hebben bij het slapen met deze druk.

De diepe druk staat in verbinding met de hersenen en heeft een positief effect op de prikkelverwerking. De diepe druk heeft effect op de spieren, pezen en gewrichten, waardoor de hersenen een signaal krijgen dat jouw kleintje zich in een veilige en geborgen situatie begeeft. Hetzelfde veilige en geborgen gevoel als wat ze hebben ervaren in de baarmoeder.

Het lichaam zal zichzelf hierdoor kunnen ontspannen en dan ook makkelijker in slaap kunnen vallen en makkelijker de nacht door kunnen slapen. Vanuit Villa Bimbi zijn we dan ook erg enthousiast over de effecten van het slapen met verzwaringsslaapzakken of verzwaringsdekens, waardoor wij dan ook enorm blij zijn om binnen onze slaapondersteuning de gezinnen de positieve werking van de producten van SensoLife te mogen laten ervaren.

Recent

Hoe kies ik het gewicht van de verzwaringsdeken?

Tips voor ouders om kind met ADHD beter te laten slapen

Worden verzwaringsdeken vergoed door zorgverzekering?

Tips tegen reisziekte

Hoe belangrijk is een goede nachtrust?

Op zoek naar een product?

Bekijk ons assortiment verzwaringsdekens,
verzwaarde hulpmiddelen & meer!

Naar winkeloverzicht

Veilig & gemakkelijk betalen

Made with