3 redenen waarom een anti-stress deken een goed idee is

18/04/2023
|
anti-stress deken

Ken je dat gevoel? Dat je acht uur geslapen hebt, maar alsnog gapend wakker wordt en het voelt alsof je maar vijf uur geslapen hebt? Je bent waarschijnlijk niet de enige. Het gaat namelijk niet alleen om de hoeveelheid uren die je in een nacht slaapt, maar ook hoe effectief je slaapt. Soms word je ’s nachts wakker door verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat je moet plassen, of slaap je heel onrustig en kom je niet in een diepe slaap. Dan ben je in de ochtend alsnog heel moe. Een anti-stress deken kan dan helpen om beter te slapen. In deze blog lees je 3 redenen waarom een anti-stress deken een goed idee is.

Wat is een anti stress deken?

Een anti stress deken is een verzwaard deken dat bedoeld is om je nachtrust te verbeteren. Een normaal deken weegt ongeveer 1,5 kilo. Een anti-stress deken is verzwaard en weegt tussen de 3 en 15 kilo. Hoe zwaar deze voor jou moet zijn, hangt af van je eigen lichaamsgewicht. Wat een anti stress deken vervolgens doet, is een drukkend gevoel geven tijdens het slapen, ook wel diepe druk stimulatie genoemd. Dit voelt in feite alsof je wordt geknuffeld en zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en beter slaapt. Een anti-stress deken, ook wel verzwaringsdeken genoemd, is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.

Benieuwd naar de voordelen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. Je slaapt door en wordt uitgerust wakker met een anti-stress deken

Doorslapen is ontzettend belangrijk voor je, zowel lichamelijk als geestelijk. Als je dus onrustig slaapt, komt je lichaam niet tot rust en kun je prikkelbaarder en gestrest zijn. Daarnaast kun je meer moeite hebben met concentreren. En dat zijn alleen de korte termijn effecten. Als je langdurig slecht slaapt, kun je zelfs gezondheidsklachten krijgen zoals hartproblemen of een depressie. De subtiele druk die een anti-stress deken uitoefent op je lichaam, zorgt ervoor dat je meer serotonine en melatonine aan gaat maken. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt inslapen, dieper slaapt en doorslaapt. Zo voorkom je de vier fases van overprikkeling. Het resultaat: je zit lekkerder in je vel en ervaart een gelukkiger gevoel na het wakker worden. Je begint de dag uitgerust, wat een positief effect heeft op je dagelijks leven, van betere concentratie tot meer conditie.

2. Je voelt je veilig en geborgen dankzij een anti-stress deken

Doordat een anti stress deken naast serotonine ook de aanmaak van dopamine bevordert (geluk hormonen), maak je minder cortisol (stresshormoon) aan. Het gewicht van een anti stress deken geeft je dus het gevoel van comfort en veiligheid. Door de geborgenheid die je ervaart, kun je volledig ontspannen en daardoor makkelijker en dieper slapen. Je hele lichaam en geest zijn ontspannen, omdat het gewicht voelt alsof je geknuffeld wordt.

3. Een anti-stress deken helpt bij verschillende aandoeningen

Behalve dat een anti-stress deken ervoor zorgt dat je beter slaapt, kan het ook helpen bij een aantal aandoeningen zoals autisme, slaap- en angststoornissen en ADHD. Een anti stress deken is een van de hulpmiddelen voor mensen met autisme wat kan helpen. Een symptoom van autisme is namelijk slapeloosheid, wat dankzij een anti stress deken wordt verminderd. Bij slaap- en angststoornissen werkt dit hetzelfde. Je voelt minder angst, doordat je je geborgen voelt en slaapt zo beter en dieper. Voor mensen met ADHD is het ook geschikt, omdat het de hyperactiviteit onder controle houdt, waardoor ze makkelijker in slaap vallen. Overigens zijn er voor mensen met ADHD ook verzwaringsvesten verkrijgbaar, zodat ook overdag de hyperactiviteit en prikkels verminderd kunnen worden.

Lees een van onze andere blogs voor nog meer voordelen van een verzwaringsdeken.

Recent

Hoe kies ik het gewicht van de verzwaringsdeken?

Tips voor ouders om kind met ADHD beter te laten slapen

's Nachts wakker worden: 10 redenen waarom

JollyHeap® Magnetische blokken in een kinderspeeltuin

Hoeveel slaap heeft een kind nodig?

Op zoek naar een product?

Bekijk ons assortiment verzwaringsdekens,
verzwaarde hulpmiddelen & meer!

Naar winkeloverzicht

Veilig & gemakkelijk betalen

Made with